Zootropolis

29.03.2016

Video Clip

Filmtrailer:

Video Clip

Gallery

Billedgalleri

Play

Dette er en meget underholdende film med et ambitiøst og vigtigt budskab. For børn omkring syv års alderen kan nogle scener dog være lidt skumle. Men Alt i alt en underholdende og lærerig film.

Genre: Animationsfilm, Familiefilm

Aldersgrænse: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Originaltitel: Zootopia

Spilletid: 1 time og 48 min.

Premiere i Danmark: 11. februar 2016

«Zootropolis» blander humor og spænding på en flot måde, og har samtidig et mangesidig og dybt budskap om tolerance og livets realiteter. Vi beder forældre være opmærksom på, at der er nogen ganske skumle og dramatiske scener med rabiate dyrefigurer, og for nogen seks- og syvåringer kan det blive lidt for voldsomt. For børn fra otte år er dette en underholdende og tankevækkende film.

Handling 
Judy har drømt om at blive politibetjent hele livet, selv om familien og alle rundt omkring hende siger, at en lille kanin aldrig kan blive en ægte politibetjent. Men Judy nægter at opgive sin drøm, og arbejder ekstra hårdt for at opnå hendes mål. 

Judy når sit drømmemål, og får et job i storbyen Zootropolis – en moderne pattedyrs-metropol, hvor dyrene bor i eksotiske nabolag. Judy har altid været optimist, men i denne by rammer den barske virkelighed hende. Selv om hun var den flinkeste på politiskolen og møder sine kollegaer med et smil, så er det ingen som bryder sig om hende. Og Judy får tilmed den mest hadede rolle på politistationen – nemlig parkeringsvagt.

Ude i byens gader træffer hun bl.a. den luskede ræv Nick og en række andre figurer. Og snart dukker der en chance op, og snart befinder Judy og Nick sig midt i et skummelt mysterium.

Vurdering 
Disney har altid vært dygtige til at formidle værdifulde budskaber gennem underholdende historier. De sidste år har vi set flere gode eksempler på dette, bl.a. i «Inderst Inde» og «Den gode Dinosaur». I «Zootropolis» gør de det igen. Her er det særdeles meget man kan snakke med børn om efter at have set filmen.

Vi vil ikke nævne alt, men vi kan give en lille smagsprøve. Mange børnefilm formidler, at børn kan blive alt de drømmer om. Det gøres også her, men de nuancerer samtidig budskabet. Dele af filmen handler om, at Judy møder den hårde virkelighed i en upersonlig storby. Filmen viser, med humor og lidt alvor, at livet kan være kaotisk og vanskelig – og at verden ikke er som man drømmer om. Filmskaberne trækker ikke temaet langt ud, men nok til at de tager ansvar for at formidle nogle hverdagsnære sandheder som børn kan reflektere over. 

Endda mere imponerende er budskabet om fordomsfulde holdninger og det at dømme en hel befolkningsgruppe for enkeltindividers handlinger. På dette område serveres et stærkt og højaktuelt budskab som både børn, unge og voksne vil have nytte af at reflektere og snakke sammen om.

Ud over dette byder filmen på top underholdning – her vil der blive megen latter i biografssalen. Humoren passer for både unge og gamle. Forældre kan more sig over referencer til klassikere som «Godfather» og «Breaking Bad», mens børnene måske opdager et par morsomme referencer til «Frost».

Hvis man skal finde noget som er knap så godt, så må det være, at selv om hovedpersonerne tydeligt prøver at fremme tolerance og ligeværd, så gør de sig nogen ganger morsomme på andres bekostning. Dette kunne man godt have sparret væk. 

Egnethed 
«Zootropolis» har fået syv års aldersgrænse på grund af en række skumle scener. Allerede første scene sætter stemningen, så det kan være en god idé at forberede de yngste børn på at filmen åbner med et lille gys. Senere i filmen kommer flere dramatiske scener, og den måske alder mest skumle scene er, hvor et rovdyr ikke har andet end mord i tankerne og går amok. Samtidig er humoren aldrig langt væk, og scenerne bliver aldrig for skumle i forhold til aldersgrænsen. Alligevel tror vi det til tider kan blive lidt i skumleste ende for nogle af børnene i seks- og syvårsalderen, specielt når man ser filmen i en mørk biografsal. Vi fraråder filmen for børn under aldersgrænsen. 

Alt i alt er dette er meget underholdende og lærerig animationsfilm som bliver tildelt vores anbefalingsmærke.

Del |

Tips en venn